O bataie cu perne, la care au luat parte sute de persoane, a avut loc, sambata, in Union Square din New York, relateaza CBS. Evenimentul a facut parte din Ziua Internationala a Bataii cu Perne, sarbatorita in metropola americana pentru al cincilea an consecutiv. Batai cu perne au avut loc in 150 de orase din intreaga lume.

Sute de persoane s-au lovit cu pernele, sub ochii curiosilor.

Unul dintre participanti, Zo Meltzer, a afirmat ca "sunt o multime de oameni pe care nu-i plac, iar acest eveniment este o scuza sa ma razbun pe ei". La randul sau, Shane Perez (Miami) a spus ca "voi incerca sa nu iau bataie prea tare", in timp ce Glen Ferrara, din Belmar (New Jersey), a declarat ca "terapeutul mi-a spus ca trebuie sa fac asta ca sa mai eliberez din agresivitate".

Evenimentul de sambata a facut parte din Ziua Internationala a Bataii cu Perne, sarbatorita la New York pentru al cincilea an consecutiv. "Obiectivul este acela de a crea lucruri amuzante, gratis in orase din intreaga lume", a declarat unul dintre organizatori, Kevin Bracken, adaugand: "scopul nostru este sa recastigam spatiul public si sa-l democratizam".

Potrivit CBS, bataia cu perne are cateva reguli: nu se pot folosi decat perne moi, participantii trebuie sa-si scoata ochelarii si nu ai voie sa lovesti pe nimeni care are in maini o camera foto sau video.

AP precizeaza ca bataia cu perne devine tot mai populara in randul locuitorilor din marile orase, de multe ori ea fiind folosita de catre companii drept terapie pentru a-i elibera pe angajati de stres si depresie.

Batai cu perne au avut loc sambata in 150 de orase din intreaga lume, printre care Budapeste, Geneva, Sydney.