Palestinienii spera sa aiba propriul stat pana anul viitor, iar aparitia acestuia sa fie "sarbatorita cu bucurie de intreaga comunitate internationala", a afirmat premierul Premierul Autoritatii Palestiniene, Salam Fayyad, intr-un interviu acordat in exclusivitate cotidianului Haaretz.

Salam Fayyad, care a felicitat comunitatea evreiasca pentru sarbatoarea de Pesah, Pastele evreiesc, si-a exprimat speranta ca israelienii vor participa si ei la sarbatoarea crearii statului palestinian.

Salam Fayyad a subliniat faptul ca este dreptul poporului sau sa traiasca intr-un stat palestinian, in armonie cu statul vecin israelian, iar in 2011 am putea asista la crearea acestuia pana in luna august, in cazul in care procesul de pace va esua, dintr-un motiv sau altul.

Referindu-se la conflictul din regiune, Salam Fayyad a tinut sa sublinieze ca palestinienii nu se implica si ca este o disputa intre radicali si moderati. El a adaugat ca rezolvarea conflictului dintre Israel si palestinieni reprezinta un obiectiv de interes national si pentru Statele Unite.