Zeci de filipinezi catolici participa vineri la un traditional ritual al penitentei, in cadrul caruia ei se supun la crucificari si biciuire, pentru a evoca astfel patimile si moartea lui Iisus Hristos, relateaza Reuters. Mii de turisti din intreaga lume vin sa vada acest ritual practicat anual, in Vinerea Mare, de credinciosii filipinezi.

Ca in fiecare an, in aceasta zi, participantii la ceremonie refac Drumul Crucii strabatut de Iisus spre locul unde a fost rastignit. Ei cara in spate o cruce mare de lemn, in timp ce sunt biciuiti pana la sange. Ajunsi la locul crucificarii, li se bat cuie in maini si picioare, fiind apoi rastigniti pe cruci.

In editia din acest an, a 55-a, rolul Mantuitorului a fost interpretat de localnicul Ruben Inaje, care a declarat ca este pentru a 24-a oara cand este rastignit. Barbatul spune ca face acest lucru "pentru ca are un juramant fata de Dumnezeu", dar nu recomanda practicarea ritualului tuturor. "Daca n-ai un motiv anume, nu, nu face asta", spune el.

Liderii Bisericii Catolice din Filipine dezaproba ritualul, dar spun ca nu-i poate opri pe participanti de la a se autoflagela in mod voluntar, ci doar incearca sa le explice ca aceste practici nu sunt necesare si nu reprezinta neaparat un semn al credintei.

Peste 80% din populatia filipineza este de religie catolica.

Desfasurarea procesiunii in anii trecuti