Exorcistul sef al Vaticanului, parintele Gabriele Amorth, sustine ca Satana se afla in spatele atacurilor mediatice pe tema pedofiliei impotriva Papei Benedict al XVI-lea, in special cele publicate de New York Times, relateaza Catholic News Agency.

Cotidianul american a scris recent ca Papa Benedict al XVI-lea nu a luat masuri impotriva unui preot american care a molestat pana la 200 de copii, desi stia cazul acestuia. New York Times a intrat in posesia unei corespondente intre preotul acuzat, Lawrence C. Murphy, care lucra la o scoala pentru copii surzi din Wisconsin, si pe atunci cardinalul Joseph Ratzinger, astazi Papa Benedict al XVI-lea.

Parintele Gabriele Amorth, in varsta de 85 de ani, crede insa ca Dracul se afla in spatele “atacurilor recente la adresa Papei Benedict al XVI-lea pe tema cazurilor de pedofilie".

"Nu este nicio indoiala in aceasta privinta. Pentru ca este un papa minunat si un succesor demn al lui Ioan Paul al II-lea, este clar ca diavolul doreste sa se 'agate' de el".

Parintele Amorth a adaugat ca in cazurile de abuzuri sexuale comise de unii membri ai clerului diavolul "foloseste" acesti preoti pentru a arunca vina asupra intregii Biserici: "Diavolul vrea moartea Bisericii pentru ca ea este mama tuturor sfintirilor".

"El lupta impotriva Bisericii prin oameni ai Bisericii, dar nu poate face nimic Bisericii".

Exorcistul a explicat ca Satana ispiteste si oamenii sfinti "si nu ar trebui sa fim surprinsi daca si preotii cad in ispita. Si ei traiesc in aceasta lume si pot cadea ca orice alt om".