Avioane israeliene de vanatoare F16 au efectuat sase raiduri in Fasia Gaza, in noaptea de joi spre vineri, ranind trei copii, ca raspuns la tirurile de rachete lansate impotriva statului evreu in ultimele zile, anunta AFP, care citeaza surse medicale si din fortele de securitate islamiste Hamas, care controleaza acest teritoriu palestinian.

Trei copii, in varsta de doi, patru si, respectiv, 11 ani, au fost raniti de cioburi, in urma exploziilor, la Sabra, a precizat Moawiya Hassanein, seful serviciilor de urgenta palestiniene din Gaza.

Ieri, aproape de miezul noptii, o racheta lansata din Fasia Gaza a aterizat in regiunea israeliana Ashkelon (sud), provocand pagube materiale, dar fara sa faca nicio victima, potrivit armatei israeliene.

Miercuri seara, combatantii israelieni au lansat o alta racheta in sudul Israelului.

Grupurile armate palestiniene din Gaza au multiplicat atacurile cu rachete in ultimele saptamani, unul dintre ele ucigand un muncitor thailandez dintr-un kibut (sat colectivist) din sudul Israelului.

Armata israeliana raspunde sistematic tirurilor de rachete palestiniene, in general prin lovituri aeriene.

Peste 40 de rachete si obuze de mortier au cazut in Israel de la inceputul anului, dintre care 20 doar in luna martie, potrivit unui bilant al armatei israeliene publicat joi.

Fasia Gaza inregistreaza in aceasta perioada cel mai serios reviriment al violentelor de la ofensiva devastatoare a armatei israeliene din urma cu 14 luni, soldata cu peste 1.400 de victime in randul palestinienilor.

Ciocniri violente au avut loc week-end-ul trecut in apropiere de Khan Younes, soldate cu decesul a doi militari israelieni si a doi palestinieni.

Marti, un adolescent de 15 ani a fost ucis si alti 10 raniti de tiruri israeliene in Gaza.