Presedintele rus Dmitri Medvedev a efectuat joi o vizita surpriza in Daghestan, dupa ce 12 persoane au fost ucise miercuri, intr-un dublu atentat. Liderul de la Kremlin a cerut cu aceasta ocazie impunerea de noi masuri antiteroriste, "dure, severe si preventive", transmite France24.

"Lista masurilor pentru lupta impotriva terorismului trebuie sa fie extinsa. Acestea trebuie sa fie nu doar eficiente, ci dure, severe si preventive. Trebuie sa fie pedepsiti", a declarat Dmitri Medvedev.

In cadrul unei reuniuni cu liderii regiunilor din Caucazul de Nord, printre care se aflau si cei din Daghestan, Ingusetia si din Cecenia, presedintele rus a propus cinci masuri principale pentru a lupta impotriva terorismului. "Trebuie sa intarim politia si justitia, sa anihilam teroristii si sa distrugem locurile lor de refugiu, sa-i ajutam pe cei care au abandonat bandele de infractori, sa dezvoltam economia, educatia, cultura si sa intarim valorile morale", a explicat Medvedev.

"Banditii cei mai odiosi" au fost ucisi in cursul operatiunilor conduse de fortele de ordine impotriva rebelilor islamisti din Caucaz, "dar in mod vizibil nu este suficient", a constatat liderul de la Kremlin. Miercuri, in dublul atentat sinucigas care a vizat politia din orasul Kizliar, din nordul Daghestanului, au fost ucise 12 persoane, dintre care noua politisti.

Dmitri Medvedev a facut apel la marile intreprinderi rusesti sa participe la dezvoltarea situatiei economice si sociale in Caucazul de Nord, regiune afectata de saracie si de coruptie. "Toti cei care nu sunt indiferenti la destinele tarilor trebuie sa participe la normalizarea situatiei din Caucazul rus. Nu este suficient sa investesti in Moscova si in strainatate", a declarat presedintele rus.