Una din cele doua femei care s-au aruncat in aer luni, in metroul din Moscova, a fost identificata de politia rusa, a declarat o sursa din cadrul serviciilor de securitate ruse din Caucazul de Nord, informeaza Ria Novosti.

Doua explozii violente s-au produs, luni dimineata, in statiile de metrou Lubianka si Park Kulturi din Moscova, soldate cu 39 de morti si zeci de raniti. Deflagratiile s-au produs la aproximativ 40 de minute distanta, la o ora de varf. Ambele explozii au fost atentate sinucigase.

"In acest moment nu cunoastem decat identitatea femeii care s-a aruncat in aer la statia Park Kulturi. Este originara din Daghestan", a declarat sursa din cadrul serviciilor de securitate si a mai adaugat ca, in interesul anchetei, numele ei nu poate fi dezvaluit.

Directorul Serviciului Federal de Securitate, Alexander Bortnikov, a declarat joi ca exista dovezi care arata ca atacurile au fost comise de bande "cu legaturi in Caucazul de Nord".

Alte doua explozii au avut loc miercuri in orasul Kizlyar, in apropierea granitei dintre Daghestan si Cecenia, si au provocat moartea a 12 oameni si au ranit alti 29.