Mii de persoane au fost evacuate joi, la Sankt Petersburg, ca urmare a unei serii de alerte cu bomba in gari, centre comerciale si intr-o catedrala, a anuntat politia rusa, citate de AFP.

''S-au primit trei telefoane anonime prin care se anunta ca au fost plasate bombe in gara Moscova, in gara Finlanda, in doua centre comerciale Mega si in catedrala Kazan'', in plin centrul orasului, a precizat un purtator de cuvant al politiei din Sankt Petersburg.

"Nu s-a produs panica, dar bineinteles ca toata lumea era agitata dupa tot ce s-a intamplat in ultimele zile", s spus purattorul de cuvant.

O noua explozie a zguduit joi dimineata Rusia, in timp ce se pregateau funeraliile celor 39 de oameni ucisi in dublul atentat de la metroul din Moscova, de la inceputul saptamanii, revendicat de un grup islamist.

Liderul rebelilor ceceni, Doku Umarov, a revendicat miercuri atentatele teroriste din metroul moscovit, potrivit unei inregistrari video postata pe site-ul neoficial al islamistilor www.kavkazcenter.com.

Umarov, care se autointituleaza "Emirul Emiratelor Caucaziene", sustine ca a ordonat personal aceste atacuri si a avertizat Rusia ca atacurile vor continua.