Militantii nu vor fi lasati sa "semene teama si panica" in Rusia, a avertizat presedintele rus Dmitri Medvedev, dupa exploziile din Moscova si Daghestan. "Scopul teroristilor este destabilizarea situatiei in tara, distrugerea societatii civile, dorinta de a semana teama si panica in randul populatiei", a declarat liderul de la Kremlin, citat de AFP.

"Nu vom permite asta. Tot ce vom face va avea ca scop consolidarea tarii noastre si a natiunii noastre", a continuat Medvedev. Presedintele rus a declarat ca atentatele de la Moscova si din Daghestan sunt "inlantuite". In cursul zilei de miercuri, Medvedev a semnat un decret prin care a cerut guvernului condus de Vladimir Putin ca, in maximum patru luni, sa vina cu un program prin care sa ii asigure pe rusi ca reteaua de transport in comun este sigura.

Potrivit documentului publicat de Kremlin, autoritatile sunt obligate ca pana pe 31 martie anul viitor sa instaleze echipamente speciale in locurile unde infrastructura a fost vulnerabila. Kremlinul nu a precizat, insa, despre ce echipamente este vorba.