De pe patul spitalului in care este internat in Bucuresti, senatorul social-democrat Catalin Voicu contempleaza Capitala Romaniei. Isi imagina ca acest oras este la picioarele sale, dar, in loc sa sarbatoreasca implinirea celor 45 de ani, se afla pe patul de spital. Inima i-a creat probleme dupa ce a aflat ca senatorii, colegii sai, au deschis calea catre arestarea sa. Alesii l-au "livrat" justitiei pe unul dintre ei: o premiera pentru Romania, cunoscuta pentru reputatia sa de tara corupta, noteaza corespondentul la Bucuresti al cotidianului francez Le Monde.

Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Catalin Voicu, publicate de HotNews.ro, apar numele unor politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, magistrati - Florin Costiniu, dar si de oameni de afaceri - Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru care Catalin Voicu ar fi intervenit pe langa magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie si la IGP. Din stenograme reiese si intentia senatorului Voicu de a fi devenit, in cazul in care Mircea Geoana ar fi castigat prezidentialele din 2009, ministru al Internelor, dorinta acestuia privind arestarea lui Neculai Ontanu si "intocmirea unor dosare" pe numele lui Gabriel Oprea.

Catalin Voicu ar fi intervenit folosindu-si influenta asupra magistratilor nu doar in cazurile Casuneanu, Mazare si Locic, dar si pentru Marian Oprisan, vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz, judecati pentru coruptie, pentru sotia lui Miron Mitrea si in cazul accidentului lui Ludovic Orban.

Vineri, Directia Nationala Anticoruptie a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu. Solicitarea a venit la doua zile dupa ce DNA a obtinut avizul Senatului pentru a putea cere instantei arestarea lui Catalin Voicu. Instanta va decide marti, la ora 11:00, daca senatorul PSD va fi arestat preventiv.