O organizatie nonguvernamentala a avertizat miercuri ca mai au doar trei saptamani la dispozitie sa stranga trei milioane de dolari pentru a salva celebrul semn "Hollywood", inainte ca acesta sa fie demolat de o firma de constructii ce planuieste sa ridice un cartier de locuinte de lux in zona respectiva, informeaza AFP .

"Sunt increzator in sansele noastre de a strange acesti bani", a declarat Tim Ahern de la organizatia Trust for Public Land.

Organizatia trebuie sa stranga 12,5 milioane de dolari pentru a cumpara terenul accidentat de 55 de hectare ce inconjoara semnul, care este detinut in momentul de fata de un consortiu din Chicago ce a primit dreptul de a construi patru vile de lux.

Investitorii au vrut sa vanda initial proprietatea cu 22 milioane de dolari, insa pana la urma au fost de acord cu suma de 12,5 milioane de dolari daca acesti bani sunt stransi pana pe 14 aprilie.

Tom LeBonge, membru al Consiliului din Los Angeles, a declarat ca pana acum s-au strans 4 milioane de dolari din fonduri publice si alte 5,5 milioane de dolari din donatii private. Printre cei care au contribuit se numara regizorul Steven Spielberg si actorul Tom Hanks.