Legea privind reforma asigurarilor de sanatate din Statele Unite ale Americii trebuie trimisa inapoi la Camera Reprezentantilor pentru aprobare, dupa ce republicanii au descoperit o eroare la procedura la vot, anunta BBC News.

Un purtator de cuvant al majoritatii democrate a precizat ca doua articole legate de creditele pentru studenti violeaza procedura Senatului. El a precizat ca este vorba de dispozitii "relativ minore".

Totusi, prevederile trebuie anulate, discutate de Senat si retrimise Camerei pentru aprobare.

Legea a fost aprobata duminica de Camera Reprezentantilor, cu 219 voturi pentru si 212 impotriva. Niciun republican nu a votat in favoarea acestei reforme, considerata cruciala de administratia Obama.

Reforma extinde asigurarea medicala pentru 32 de milioane de americani privati pana in prezent de acest lucru si marcheaza cea mai ampla schimbare in sistemul de sanatate din ultimele decenii.

Democratii se declara increzatori

"Dupa ore de incercari de a bloca reforma, republicanii au gasit doua dispozitii relativ minore care violeaza procedurile Senatului, ceea ce inseamna ca trebuie sa trimitem legea inapoi la Camera", a declarat Jim Manley, purtator de cuvant al liderului majoritatii din Senat, Harry Reid.

El a precizat ca este "increzator ca se va gasi o solutie pentru rezolvarea problemelor si aprobarea legislatiei".

Presedintele Barack Obama a promulgat deja reforma, imediat dupa votul Camerei.