Diplomatul israelian expulzat de Londra lucra pentru Mossad si va fi inlocuit de un alt membru al serviciului secret israelian, a anuntat miercuri radioul public israelian, citat de AFP.

Marea Britanie a expulzat ieri un diplomat israelian, afirmand ca "responsabilitatea" Israelului a fost dovedita in utilizarea pasapoartelor false folosite de un comando care a asasinat in ianuarie un lider al miscarii islamiste palestiniene Hamas, in Dubai.

Un oficial israelian a precizat ca tara sa nu are intentia de a lua masuri de retorsiune. "Prioritatea este acum sa calmam jocul", a spus el.

Potrivit radioului public si cotidianului Yediot Aharonot, diplomatul era, de fapt, un reprezentant al Mossadului in capitala britanica si va fi inlocuit de un alt membru al acestei organizatii.

"Decizia de expulzare este inainte de toate o miscare politica, inaintea alegerilor din mai. Ministrul afacerilor externe David Miliband, care practica de mult timp o politica anti-israeliana, vrea astfel sa mobilizeze voturile musulmanilor", afirma radioul public, citand un "inalt responsabil" israelian, care nu a dorit sa-si decline identitatea.