Actritele Demi Moore si Nia Vardalos, actrita din "My Big Fat Greek Wedding", au impiedicat vineri o posibila tentativa de sinucidere, dupa ce dupa ce au citit mesajele publicate de un tanar american pe Twitter, relateaza AFP.

"Nu mai am niciun motiv sa traiesc", este mesajul trimis de tanarul de 18 ani pe contul de Twitter al lui Demi Moore, adaugand ca este "pe punctul de a se spanzura de un copac de langa locuinta sa, pentru a-si pune capat vietii".

"Nu mai am niciun motiv sa traiesc", a scris tanarul, adaugand ca "nimanui nu-i pasa daca traiesc sau mor".

Demi Moore l-a intrebat pe aceasta daca are nevoie de ajutor, iar acesta a raspuns pozitiv. Mesajul a fost transmis celor peste 2,5 milioane de utilizatori care sunt abonati la contul lui Demi Moore @mrskutcher - aluzie la sotul sau, Ashton Kutcher, si el adept al micro-bloggingului.

Schimbul de mesaje a fost urmarit de actrita si regizoarea greco-canadiana Nia Vardalos, care a apelat imediat centrul de preventie a sinuciderilor din Los Angeles. In jurul orei locale 14,30, politia din Florida a ajuns la locuinta tanarului, iar agentii l-au gasit pe acesta "asezat in fata computerului, plangand".

Mama sa a explicat politistilor ca tanarul este "foarte emotiv si era diagnosticat cu tulburari obsesiv compulsive".

Tanarul a recunoscut ca a postat o amenintare de sinucidere pe Twitter si a afirmat ca "nu stia ce ar fi facut daca nu ar fi primit ajutor".

Este a doua oara in mai putin de un an cand Demi Moore contribuie la salvarea unei vieti gratie Twitter. In aprilie 2009, Demi Moore a alertat politia din San Jose, dupa ce o femeie care locuia in California i-a scris pe contul de Twitter ca isi va pune capat vietii.