Cunoscuta jurnalista Christiane Amanpour, o emblema a CNN dupa ce timp de 20 de ani i-a intervievat pe cei mai importanti lideri ai lumii si a transmis din zone de conflict, paraseste postul de televiziune pentru ABC, anunta cele doua canale. Presedintele ABC News, David Westin, a declarat ca Amanpour va fi din luna august gazda talk show-ului politic duminical "This Week", informeaza AFP.

Pe langa acest proiect, Amanpour va fi implicata si in alte programe ale televiziunii si va prezenta documentare pe subiecte internationale, a precizat David Westin. In varsta de 52 de ani, Christiane Amanpour a devenit cunoscuta prin reportajele pe care le-a facut in timpul primului razboi din Golf, in 1991, dupa ce Irakul a invadat Kuweitul. A intervievat lideri marcanti ai lumii si a transmis din teatre de razboi ca Irak, Afganistan, Pakistan, Somalia sau Rwanda.

"Sunt incantata sa ma alatur echipei de la ABC News. Astept cu nerabdare sa discut marile probleme interne si internationale ale zilei", a declarat Amanpour. "Plec de la CNN cu cel mai mare respect, dragoste si admiratie pentru companie si pentru toti cei care lucreaza aici", a continuat aceasta, care paraseste postul de televiziune din pozitia de director al retelei internationale de corespondenti. "Aceasta a fost familia mea in ultimii 27 de ani si sunt profund recunoascatoare si mandra de tot ceea ce am realizat", a incheiat jurnalista.

Despre cariera Christianei Amanpour a vorbit si presedintele CNN, Jim Walton. "Din 1990, cand Christiane a devenit corespondent international pentru CNN, a acoperit cele mai importante stiri, marcand epoca noastra. Munca sa a slefuit marca noastra de stiri si i-a dat autoritate", a declarat acesta.