Nigeria si-a rechemat, joi, ambasadorul la Tripoli din cauza "sugestiei iresponsabile" facute de liderul libian Muammar Gaddafi potrivit careia tara ar trebui impartita intre musulmani si crestini, transmite AFP. Colonelul Gaddafi a propus la inceputul acestei saptamani ca Nigeria sa urmeze modelul utilizat in cazul fondarii Pakistanului, pentru a pune capat violentelor inter-religioase.

Ministerul de Externe a afirmat ca si-a rechemat ambasadorul din cauza "ca exprimarile iresponsabile ale colonelului Gaddafi, gesturile sale teatrale si ostentatia afisata cu fiecare ocazie au devenit prea numeroase ca sa mai fie amintite".

Un purtator de cuvant al diplomatiei nigeriene, Ozo Nwobu, a afirmat ca "ambasadorul nostru la Tripoli a fost rechemat pentru consultari urgente".

Nwobu a spus ca declaratia liderului libian "i-a diminuat acestuia statutul si credibilitatea".

Gaddafi a propus, la inceputul acestei saptamani, ca Nigeria sa urmeze modelul Pakistanului, pentru a pune capat violentelor inter-religioase. Pakistanul a fost format in 1947 de catre minoritatea musulmana din India.

Liderul de la Tripoli a sugerat crearea unui stat crestin in sud, cu capitala la Lagos, si unul musulman in nord, cu capitala la Abuja.