Premierul francez Francois Fillon "a confirmat intrarea in clanul prezidential", scrie Le Figaro, care anunta ca 43% dintre francezi il sustin pe acesta la functia de presedinte si doar 23% i-ar da votul lui Nicolas Sarkozy pentru un nou mandat, la alegerile din 2012. Concluziile apartin unui sondaj de opinie realizat de BVA, care arata ca francezii il prefera pe Fillon drept candidat al dreptei la prezidentiale.

In timp ce preferinta publicului de stanga este net in favoarea prim-ministrului (48% il sustin pe Francois Fillon si 17% pe Nicolas Sarkozy), actualul presedinte isi mentine suprematia in tabara dreptei (52% il sustin pe actualul lider de la Elysee si 34% pe Fillon).

Rezultatele vin sa confirme sondajul realizat la inceputul lunii martie de Ispos-Le Point, care arata ca premierul este "cel mai bun presedinte" posibil din partidul sau, dupa cum au declarat simpatizantii UMP, daca Nicolas Sarkozy nu candideaza. Informatiile vin in contextul in care actualul presedinte francez a repurtat un adevarat esec in primul tur al alegerilor regionale.

Un alt sondaj, realizat de Ifop inainte de primul tur al alegerilor regionale si publicat marti, arata ca Nicolas Sarkozy a ajuns la cel mai scazut nivel de sustinere (36%, ceea ce inseamna o scadere de 4 procente) de la alegerea sa in fruntea statului in 2007.