Ministrul justitiei din Singapore, K. Shanmugam, a declarat ca se asteapta ca Romania sa "ia serios in considerare" dovezile din ancheta care se desfasoara in cazul accidentului rutier in care a fost implicat fostul diplomat roman Silviu Ionescu. Oficialul din Singapore a precizat ca "gravitatea" accidentului din 15 decembrie justifica o ancheta minutioasa din partea guvernului roman, transmite The Straits Times.

"Dovezile prezentate in proces pot fi vazute de toti", a continuat Shanmugam. Investigatiile politiei din Singapore in cazul accidentului din decembrie au conchis ca fostul insarcinat cu afaceri roman Silviu Ionescu este "implicat penal" in moartea lui Tong Kok Wai si ranirea altor doi pietoni. In urma cu o saptamana, procurorii parchetului instantei supreme le-au cerut autoritatilor din Singapore sa aiba acces la actele procedurale pe care le-au realizat privind accidentul provocat anul trecut de o masina a Ambasadei Romaniei, soldat cu moartea unui barbat.

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus, in 2 februarie, inceperea urmaririi penale pentru ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii fata de Silviu Ionescu, insarcinatul cu afaceri in Singapore, retras de la post dupa presupusa implicare a sa in accidentul soldat cu moartea unei persoane si ranirea altor doua.

Initial, diplomatul roman Silviu Ionescu, acuzat de producerea accidentului, a afirmat ca masina fusese furata si ca a descoperit acest lucru in ziua de 15 decembrie, la ora 3.00, anuntand politia. Masina a fost gasita ulterior intr-un cartier industrial, dupa ce fusese implicata in doua accidente rutiere.