Persoane necunoscute au scris lozinci antisemite pe memorialul Holocaustului aflat pe locul unui fost lagar de concentrare nazist din Polonia, transmite FoxNews. Vandalismul a fost descoperit de autoritati sambata, la fostul lagar Plaszow, aflata in apropiere de Cracovia.

Potrivit AP, vandalii au scris cu vopsea rosie "Jude Raus" (Evreii afara) in germana si "Hilter Good" (Hilter bun) in engleza pe un monument aflat pe locul fostului lagar de concentrare. De asemenea, pe o mica placa memoriala a fost desenata o zvastica si au fost scrise cuvintele "Jude Raus".

Inscriptiile antisemite au fost descoperite de autoritati cu o zi inainte de desfasurarea unui mars ce marcheaza 67 de ani de la operatiunile armatei germane impotriva ghetoului din Cracovia. La 13 martie 1943, soldatii germani au declansat o operatiune de doua zile in care au adunat cei 16.000 de rezidenti evrei ai ghetoului de la Cracovia si i-au trimis in lagarele mortii de la Plaszow si Auschwitz-Birkenau.

Agentia PAP a citat un oficial din politie, Anna Zbroja, care a declarat ca autoritatile incearca sa determine cand s-a produs actul de vandalism si cine sunt autorii.

AP precizeaza ca lagarul de concentrare de la Plaszow a fost prezentat in filmul "Lista lui Schindler", regizat de Steven Spielberg in 1993, care prezinta eforturile industriasului german Oskar Schindler de a-i salva pe evreii, luandu-i sa lucreze la fabrica sa din Cracovia.