Agentii Internal Revenue Service (IRS), agentia guvernamentala responsabila cu colectarea taxelor in SUA, au solicitat cu insistenta patronului unei spalatorii de masini sa-si plateasca datoriile fiscale catre stat, transmite Sacramento Bee. Partea curioasa este insa ca Aaron Zeff, proprietarul Harv's Metro Car Wash, datora statului 4 centi.

Publicatia scrie ca doi agenti ai IRS au mers miercuri dupa-amiaza la spalatoria de masini a lui Zeff, solicitand plata datoriilor catre stat. "Erau foarte seriosi, foarte agresivi, foarte condescendenti", a afirmat patronul, caruia i-a fost inmanata o scrisoare cu suma datorata statului: 4 centi, rezultata din anul fiscal 2006.

"In mod inexplicabil, penalizarile si taxele rezultate din datorie au fost de 202.31 dolari, ceea ce face ca Herv sa datoreze statului 202.35 dolari", a scris ziarul.

Barbatul, care este si proprietarul parcarilor din oras si presedintele Midtown Business Association, a declarat ca situatia este comica. "Este amuzant ca doi oameni au venit cu masina pana aici pentru doar 4 centi. Cred ca IRS are o problema cu prioritatile", a spus Zeff, care incearca in prezent sa desluseasca de ce penalitatile sunt atat de mari.

Patronul spalatoriei a spus ca nimeni nu i-a spus pana zilele trecute ca datoreaza vreun ban statului, prezentand chiar o scrisoare primita de la IRS, datata 22 otombrie 2009, care preciza ca afacerea sa a trimis toate documentele fiscale si nu are datorii.

Un purtator de cuvant al IRS, Jesse Weller, a spus ca nu poate comenta cazul din cauza legilor privind protectia datelor.

Zeff insa s-a declarat revoltat mai cu seama de atitudinea celor doi agenti IRS, care, sustine el, "nici macar nu si-au spalat masina la mine".