Grecia a fost inclusa in USVisa Waiver Program (VWP), cetatenii greci putand calatori fara viza in Statele Unite ale Americii pentru vizite mai scurte de 90 de zile, a anuntat presedintele Barack Obama, citat de FoxNews. Grecia se alatura astfel altor 35 de tari care fac parte deja din acest program.

Obama a facut acest anunt in cadrul unei receptii la Casa Alba in care s-a marcat Ziua Independentei Greciei. Liderul american, flancat de premierul grec George Papandreou si Patraiarhul Demetrios, liderul Bisericii Ortodoxe grecesti din America, a spus ca solidaritatea dintre SUA si Grecia continua.

"Asa cum am discutat cu premierul grec in aceasta dupa-amiaza, participarea Greciei in Visa Waiver Program va intari securitatea in ambele tari - de acum va fi mai usor pentru prietenii nostri greci sa viziteze Statele Unite, fie ca vin pentru afaceri sau pentru a-si vedea familia si prietenii", a spus Obama.

Potrivit Departamentului de Stat, cetatenii greci care calatoresc in SUA pentru turism sau afaceri, pentru mai putin de 90 de zile, nu mai au nevoie de viza.