La o ora de la accidentul din Singapore, fostul diplomat roman Silviu Ionescu l-a sunat pe soferul sau pentru a-i spune ca masina a fost furata. Ionescu a revenit apoi cu un telefon, pentru a-i spune soferului sa nu sune la politie, pentru ca a informat deja autoritatile. Declaratiile vin de la Marius Trusca, soferul fostului insarcinat cu afaceri la Ambasada Romaniei din Singapore, care a depus marti marturie in dosarul de la Singapore, informeaza The Straits Times.

Acesta a explicat ca discutia telefonica a avut loc intre orele 03.30 si 04.00, ora locala. Una dintre victimele accidentului de pe 15 decembrie, Tong Kok Wai, in varsta de 30 de ani, a fost lovit de masina ambasadei, un Audi A6 negru, in timp ce traversa strada Bukit Panjang, la ora locala 03.10. Barbatul a suferit un traumatism cranian si a murit in ziua de Craciun. Alte doua persoane au fost ranite.

Marius Trusca a depus marturie in fata instantei, in calitate de martor, dupa ce guvernul roman i-a ridicat imunitatea diplomatica. In noaptea dinaintea accidentului, Trusca i-a condus cu masina pe Silviu Ionescu si pe soprana coreeana Jeong Ae Ree la hotelul Shangri-La, unde au participat la un eveniment cu ocazia zilei nationale a Kazahstanului. La finalul evenimentului, dupa ora locala 21.00, soferul i-a dus pe cei doi la resedinta lui Silviu Ionescu din River Valley.

"Am luat steagul Romaniei si l-am pastrat. I-am dat apoi masina lui Ionescu", a declarat Trusca. Soferul s-a intors la ambasada cu a doua masina a ambasadei, un BMW, pe care o parcase mai devreme la resedinta. Soferul, care locuieste la ambasada, a fost trezit apoi de un telefon de la fostul diplomat. In urmatoarea dimineata, Trusca a mers cu autoturismul BMW la resedinta, de unde l-a condus pe Silviu Ionescu la ambasada.

Langa sediul ambasadei, fostul diplomat i-a cerut soferului "sa se uite in jur" dupa masina disparuta. "Am fost uimit ca trebuia sa caut masina aici, daca ea fusese deja furata", a explicat Trusca.