Femeile care sunt si mame au un salariu de trei ori mai mic decat barbatii care ocupa aceleasi posturi si intampina, in continuare obstacole in cariera, arata un studiu global al sindicatelor publicat luni.

Impartirea inegala a sarcinilor in gospodarie influenteaza progresul profesional, arata studiul Confederatiei Internationale a Sindicatelor (ITUC) citat de AP.

Mai precis, mamele primesc 68% din salariul barbatilor care au aceeasi calificare, iar femeile, in general, obtin 74%, arata datele studiului. Raportul publicat de Ziua Internationala a Femeii cere actiuni "la toate nivelurile" pentru imbunatatirea situatiei, precizeaza Diana Holland care prezideaza Comitetul privind conditia femeii din cadrul Confederatiei.

Femeile cu copii sunt cele care solicita mai des un job part-time decat cele care nu sunt mame, ceea ce arata ca au dificultati in a impaca cele doua activitati. Cele mai mari discrepante in ceea ce priveste salariile femeilor in comparatie cu ale barbatilor sunt in agricultura si in mediul rural.

Raportul se bazeaza pe date culese din 40 de tari ale lumii. Confederatia Internationala a Sindicatelor reprezinta 176 sindicate din 155 de tari.