Premierul rus Vladimir Putin i-a transmis un mesaj transant noului presedinte din Ucraina, Viktor Ianukovici: "Vrem slanina de porc ucraineana, nu haosul vostru politic". Schimbul inedit de replici a avut loc in cadrul primei vizite efectuate de Ianukovici la Moscova, in calitate de sef al statului. Premierul rus i-a explicat apoi presedintelui ucrainean ca ar fi bine sa-si tina acasa instabilitatea politica si sa exporte doar ce este cerut, informeaza AFP.

Viktor Ianukovici a declarat in fata reporterilor ca Ucraina se confrunta cu un adevarat haos politic, dupa modul in care a fost condusa in ultimii ani. Intorcandu-se apoi catre premierul rus, el a precizat: "Nu vreau ca asta sa se rasfranga asupra voastra". Vladimir Putin n-a pierdut ocazia sa-i dea replica: "Mai bine ne-ati trimite slanina".

In ciuda sobrietatii presedintelui ucrainean, Putin a continuat sa glumeasca. Fostul lider de la Kremlin a facut referire la alegerile pe care Viktor Ianukovici le-a pierdut in 2004 in fata lui Viktor Iuscenko; crezand atunci ca Ianukovici va fi castigator, Putin l-a sunat si l-a felicitat pentru izbanda. O gafa care a fost considerata un factor important in izbucnirea Revolutiei Portocalii. "Probabil ca am fost primul care te-a felicitat in noaptea alegerilor", a continuat ironic Vladimir Putin.

Presedintele ucrainean a preferat sa pastreze distanta de voia buna a premierului rus si s-a reintors la problemele Ucrainei. "Inca mai avem pasiuni politice in Ucraina, dar foarte curand vom stabili in locul ei ordinea", a promis Ianukovici.