O britanica si-a sarbatorit recent centenarul cu un pahar de whiskey si o tigara. Asa face de 70 de ani, din momentul in care s-a apucat de fumat. Britanica afirma ca a ales sa se bucure de viata si nimeni din familia ei nu indrazneste sa-i ceara sa renunte la 'viciile' ei, relateaza The Telegraph.

Lorna Gobey a fumat prima sa tigara in 1940 - acelasi an in care regatul intra in razboiul cu Germania hitlerista.

Fosta plasatoare intr-un cinematograf, fumeaza 20 de tigari Sterling Superkings Blue pe zi. A fumat, de-al lungul vietii ei, o jumatate de milion de tigari.

Stra-strabunica a 55 de oameni, care au la randul lor 27 de copii - a dansat in fiecare noapte de luni la Labour Club, unde isi savura bautura favorita - whiskey si Guinness.

Ea spune ca longevitatea sa se datoreaza faptului ca a ales sa se bucure de viata.

'Fumez de la 30 de ani si nu am avut niciodata probleme. Oamenii au incercat sa-mi spuna ca imi face rau, dar familia mea nu indrazneste sa imi ceara sa ma las. Daca ar indrazni, i-as pune pe genunchi si i-as bate la fund".

Doamna Gobey s-a nascut in Apperly, in apropiere de Tewkesbury, Gloucestershire, in 1910, dupa care s-a mutat in Cheltenham, unde traieste si in prezent.

A avut o multime de slujbe, printre care cele de spalatoreasa, bucatareasa si plasatoare la cinematograful Goldmont, unde a inceput sa fumeze, la 30 de ani.

'Intotdeauna am incercat sa ma bucur de viata. Cred ca e important sa faci lucrurile pe care ti le doresti si sa nu lasi evenimentele sa te doboare".

A trecut prin doua razboaie mondiale, a avut trei soti si a condus motocicleta pana la 70 de ani.

'Imi plac tigarile mele, un pic de whiskey si Guinness, inca imi place sa joc popice. Poate ca astea sunt unele dintre motivele pentru care am trait atat de mult. Niciodata nu am crezut ca o sa ajung la o suta de ani. Si eu sunt uluita".

Si venerabila stra-strabunica nu da semne ca doreste sa se linisteasca.

'O sa ma bucur de viata atat cat pot. Inca sunt capitanul echipei mele de popice si vreau sa joc in continuare. Stilul meu de viata nu mi-a facut rau, pana in prezent. Se poate spune ca nu am prea mers dupa reguli, dar nu am de gand sa schimb nimic acum'', declara ea.