Administratia Aviatica Federala (FAA) din Statele Unite a declansat o ancheta la aeroportul international John F. Kennedy din New York dupa ce controlorii de trafic au permis unor copii de scoala generala sa transmita instructiuni unor avioane ce se pregateau de decolare, transmite cbsnews.

Potrivit informatiilor, in doua ocazii separate, un controlor de trafic aerian si-a adus copilul la munca, la aeroportul JFK. Primul incident a avut loc la 16 februarie, in timp ce urmatorul s-a pretrecut dupa o zi.

Cel putin unul dintre copiii care au avut acces in turnul de control are doar 7 ani.

Controlorul de trafic aerian si supervizorul sau au fost suspendati, in asteptarea finalizarii anchetei declansate de FAA.

CBS relateaza ca baiatul in varsta de 7 ani a comunicat cu pilotii mai multor avioane aflate pe o pista principala, dandu-le premisiunea de a decola, printre acestea numarandu-se un aparat JetBlue si unul ce apartine Aero Mexico.

FAA a precizat ca baiatul a vorbit doar cu echipajele avioanelor ce asteptau sa decoleze, insa expertii au afirmat ca "simpla prezenta a copilului in turnul de control reprezinta o distragere nepotrivita si o incalcare a securitatii". JFK este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume.

CBS noteaza ca, in momentul incidentului, pilotii si controlorii pareau "mai degraba amuzati decat ingrijorati", insa FAA a spus ca atitudinea controlorilor de trafic "nu este acceptabila si nu reprezinta modelul de profesionalism asteptat din partea tuturor angajatilor FAA".

Administratia Aviatica sustine ca turnul de control este o zona in care securitatea este ridicata. Copiii angajatilor au voie in zona, dar numai daca primesc in prealabil permisiunea FAA.