Autoritatile germane au efectuat, miercuri, o razie intr-o manastire din sudul tarii, dupa ce mai multi preoti din lacasul de cult au fost acuzati ca au abuzat sexual zeci de copii, au declarat procurorii, citati de CNN. Ancheta se desfasoara in contextul in care Biserica Catolica din Germania se afla in mijlocul unui scandal legat de abuzurile sexuale ale preotilor.

Opt fosti elevi la scoala manastirii Ettal au declarat ca au fost abuzati la manastire in 1954, precum si in anii '70 si '80. Staretul si directorul scolii au demisionat din functii saptamana trecuta.

Procurorii din Munchen au efectuat o perchezitie la manastirea benedectina din Ettal si au ridicat mai multe probe. CNN precizeaza ca n-a fost efectuata nicio arestare in cadrul anchetei legate de abuzarea sexuala a minorilor de catre preotii manastirii.

Ancheta se desfasoara in contextul in care Biserica Catolica din Germania se afla in mijlocul unui scandal legat de abuzurile sexuale ale preotilor.

De la sfarsitul lunii ianuarie, zeci de persoane au declarat ca au fost abuzate sexual de preotii catolici din Germania. In acest moment, exista cel putin 150 de plangeri.

Cel mai important preot catolic din Germania, arhiepiscopul de Freiburg, Robert Zoellitsch, a declarat ca isi cere scuze "in numele bisericii din Germania tuturor celor care au fost victimele acestor crime... N-ar trebui sa existe abuzuri sexuale - in special in biserica".

Prelatul a afirmat ca va aborda acest subiect in timpul intalnirii pe care o va avea cu Papa Benedict al XVI-lea in luna martie.