Cei 5810 de membri ai Academiei de Film din Los Angeles au incheiat votul pentru castigatorii celei de-a 82-a editii a decernarii Oscarurilor care va avea loc in 7 martie.

Pana duminica noapte, cand se vor deschide plicurile cu numele laureatilor, singurii care stiu acum numele lor sunt doi dintre liderii Academiei, Brad Oltmans si Rick Rosas.

Cu putin timp inaintea termenului final pentru depunerea voturilor, Academia a anuntat, intr-o declaratie scrisa, ca i se interzice participarea la ceremonie lui Nicolas Chartier, coproducatorul unuia din filmele favorite in categoria Oscarurilor pentru cel mai bun film, The Hurt Locker, transmite Radio Romania Actualitati.

Neobisnuita decizie a venit in urma scandalului provocat dupa ce acesta a trimis e-mailuri membrilor Academiei, discreditand filmul rival, Avatar si cerand votul lor pentru The Hurt Locker.

Decizia Academiei va insemna ca, daca The Hurt Locker va castiga Oscarul duminica, asa cum este asteptarea generala, producatorul francez Chartier nu va putea urca pe scena de la Teatrul Kodak pentru a primi statueta alaturi de ceilalti trei producatori, intre care regizoarea Kathryn Bigelow si ziaristul Mark Boal, care a scris scenariul filmului.

Producatorul francez, Nicolas Chartier, a incalcat regulile stricte privind campania negativa. E-mailurile lui Chartier sunt considerate ca un atac direct la adresa productiei rivale la categoria cel mai bun film, Avatar, in regia lui James Cameron.

Chartier si-a cerut scuze calificandu-si propriile e-mailuri drept "inadecvate si prostesti".