Veselin Vlahovici, un sarb suspectat de crime de razboi in timpul conflagratiei din Bosnia, din perioada 1992-1995, a fost arestat in Spania, a anuntat, marti, ministrul spaniol de interne, citat de AFP. Vlahovici este cunoscut sub numele de "Monstrul din Grbavita".

Politia spaniola l-a arestat pe Vlahovici luni, in apropiere de locuinta sa din Altea, in timpul unei anchete despre spargeri de case.

AFP precizeaza ca pe numele sau exista trei mandate internationale de arestare, incluzand unul pentru uciderea a peste 100 de femei si copii, precum si pentru violarea si torturarea musulmanilor din Grbavita, o suburbie a capitalei bosniace Sarajevo.

Politia spaniola a anuntat ca, in momentul in care a fost arestat intr-o ancheta legata de jafuri violente, Vlahovici avea la el acte de identitate bulgare false.

La 18 iunie 2001, Vlahovici a evadat dintr-o inchisoare din Podgorita (Muntenegru), unde ispasea o pedeapsa de trei ani pentru jaf si violenta. La doar trei zile dupa evadare, a ucis un barbat in fata unui bar din Serbia, fapta pentru care a primit 15 ani de inchisoare in contumacie.

Un purtator de cuvant al procuraturii bosniace a confirmat ca Vlahovici este cautat de autoritatile de la Sarajevo pentru crime de razboi comise impotriva persoanelor non-sarbe. De asemenea, el este suspectat si pentru alte infractiuni violente infaptuite dupa sfarsitul razboiului din Bosnia, conflagratie soldata cu 100.000 de morti si peste 2.2 milioane de refugiati.