Starea de sanatate a presedintelui Barack Obama este excelenta, dar doctorii ii recomanda sa se lase de fumat, cu ocazia primei examinari medicale la care a fost supus de cand a devenit presedinte al Statelor Unite ale Americii, relateaza The Guardian.

Cand s-a angajat in campania electorala pentru fotoliul de la Casa Alba, Obama i-a promis sotiei sale, Michelle, ca va renunta la fumat. La acel moment, el fuma aproximativ opt tigari pe zi.

Dar, dupa examenul medical de 90 de minute de la spitalul Marinei din Washington, doctorii au confirmat ca presedintele nu a reusit inca sa-si tina promisiunea, dar "continua eforturile de a renunta" la fumat.

Doctorii afirma ca Obama foloseste medicamente de substituire a nicotinei, pentru a reusi sa renunte la acest viciu.

Anul trecut, Barack Obama le declarase ziaristilor ca a renuntat la fumat, dar mai trage ocazional cate o tigara, fara a preciza insa cate tigari fumeaza zilnic.

Starea de sanatate a liderului american este descrisa ca fiind excelenta, astfel incat nu va trebui sa revina la controlul medical mai devreme de 2012. Obama, in varsta de 48 de ani, vede perfect si are putin peste 81 de kilograme, imbracat si incaltat. Cu exceptia tratamentului de inlocuire a nicotinei, Obama mai foloseste un medicament anti-inflamator nesteroidian, asociat cu efortul fizic: presedintele joaca in mod regulat baschet, la Casa Alba.

Doctorii ii mai recomanda lui Barack Obama "consum moderat de alcool".