Peste 5.000 de oameni si-au dat jos hainele pe treptele operei din Sydney, pentru a fi fotografiati de artistul american Spencer Tunick, intr-un mesaj de egalitate si toleranta fata de homosexuali, relateaza BBC News.

Organizatorii se asteptau sa participe doar jumatate dintre oamenii care s-au prezentat pentru a lua parte la sedinta celebrului fotograf, organizata in cadrul festivalului Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras.

Pentru un moment, ochii trecatorilor au fost distrasi de la arhitectura magnifica a Sydney Opera House catre tabloul viu al oamenilor dezbracati.

"Barbati si femei homosexuali, asezati dezbracati langa vecinii lor, transmit un mesaj foarte puternic lumii, si anume ca australienii cred intr-o societate libera si egala", a afirmat Tunick.

Cei peste 5.000 de barbati si femei, fara haine, de toate varstele, au infruntat vremea racoroasa din zorii primei zile de toamna in emisfera sudica.

Spencer Tunick este faimos pentru fotografiile cu multimi de oameni dezbracati.

Printre modelele care au pozat in acest week-end se numara si o femeie insarcinata, care a mers direct la spital dupa sedinta foto, pentru a da nastere unui copil.