Un lider al organizatiei Hamas, care a fost ucis in camera sa dintr-un hotel de lux din Dubai, a fost drogat si apoi sufocat, a declarat duminica politia din emirat, citata de AFP. Mahmoud al-Mabhouh a fost gasit mort luna trecuta, iar autoritatile din Dubai au acuzat Mossadul israelian ca s-ar fi aflat in spatele asasinatului.

"Asasinii au folosit succinilcolina pentru a-l seda pe al-Mabhouh, dupa care l-au sufocat", a declarat adjunctul politiei din Dubai, generalul-maior Khamis Mattar al-Mazeina, adaugand: "ucigasii au folosit aceasta metoda astfel incat sa para ca moartea sa a fost naturala". Generalul a spus ca "nu exista semne ca victima ar fi opus rezistenta".

Succinilcolina este folosita pentru a induce relaxarea muschilor, fiind utilizata cu

precadere de catre anestezisti si doctorii din serviciile de urgenta.

Politia din Dubai a anuntat, miercuri, ca a identificat inca 15 persoane, detinatoare de pasapoarte occidentale, despre care sustine ca ar fi fost implicate in asasinarea, intr-un hotel de lux din emirate, a lui al-Mabhouh. Numarul persoanelor implicate in asasinarea liderului Hamas a ajuns astfel la 26.

Saptamana trecuta, seful politiei din Dubai, generalul Dhahi Khalfan Tamim, a declarat ca este 99% convins ca serviciul israelian de informatii Mossad s-a aflat in spatele asasinarii lui Mahmoud al-Mabhouh.