Presedintele Robert Mugabe, care conduce cu o mana de fier Zimbabwe inca din 1987, a cheltuit 300.000 de dolari pentru a-si sarbatori implinirea varstei de 86 de ani, transmite AP.

Unele voci au criticat costurile uriase ale petrecerii intr-una dintre cele mai sarace tari ale lumii. Suporterii sai au declarat insa ca au strans banii pentru petrecere de la sponsori.

Delma Lupepe, un membru marcant al partidului lui Mugabe, a declarat ca banii au venit de la donatori: "A trebuit sa-l sarbatorim pe liderul nostru, care a implinit 86 de ani. Cati oameni ajung la aceasta varsta?"

ONU afirma ca durata medie de viata a locuitorilor din Zimbabwe este de circa 44 de ani, tara fiind devastata de foamete si de SIDA.

Circa 25.000 de sustinatori ai presedintelui Mugabe au fost invitati sa participe la petrecerea desfasurata la o saptamana de la ziua sa de nastere, 21 februarie. Ambasada Chinei a donat un tort de marimea unui televizor, pe care nevasta lui Mugabe, Grace, l-a oferit participantilor la petrecerea din Bulawayo, in sudul tarii.