Armata libaneza a arestat sase persoane, suspectate ca au spionat pentru Israel, a declarat vineri, la Beirut, o sursa din domeniul securitatii, citata de Reuters. O ancheta declansata de autoritatile libaneze in urma cu un an a dus, pana in prezent, la arestarea a 27 de persoane.

Potrivit informatiilor, cele sase persoane au fost arestate in patru raiduri desfasurate in aceasta saptamana. Ele sunt suspectate ca au oferit Israelului informatii legate de membrii Hamas si de actiunile acestora.

Sursa citata de Reuters afirma ca asupra unora dintre suspecti au fost descoperite echipamente sofisticate de comunicatie.

Miercuri, procurorii militari au pus sub acuzare trei libanezi, despre care sustin ca au spionat pentru Israel. Ancheta in acest caz a durat aproape un an si a dus, pana in prezent, la arestarea a 27 de persoane.

Valul de arestari a inceput in aprilie 2009, cand a fost retinut un fost general din cadrul Directoratului pentru Securitate Generala.

Oficiali libanezi sustin ca arestarile au reprezentat o "grea lovitura" pentr reteaua de spionaj israeliana in Liban. Autoritatile au declarat ca multi dintre suspecti au jucat roluri-cheie in identificarea tintelor Hezbollah care au fost bombardate de armata israeliana in timpul razboiului din 2006.

Alti suspecti sunt acuzati ca au spionat oficiali ai Hezbollah, iar cel putin unul dintre arestati ar fi participat la asasinarea, in 2004, a unui comandant al organizatiei.

Autoritatile din Israel nu au comentat informatiile despre arestarea suspectilor.

Organizatia Hezbollah a cerut pedeapsa cu moartea pentru toti cei gasiti vinovati de spionaj in favoarea Israelului.