O balena ucigasa de la delfinariul SeaWorld Orlando, din Florida, a ucis o dresoare, sub privirile ingrozite ale vizitatorilor, relateaza The Telegraph. Informatiile sunt contradictorii, nestiindu-se inca daca balena a atacat-o pe dresoare sau aceasta a cazut in bazin, inainte de a fi ucisa.

Martorii afirma ca orca, in varsta de 30 de ani si avand o greutate de peste 5,5 tone, a sarit din bazinul in care se afla, a prins-o pe dresoarea Dawn Brancheau, 40 de ani, si a ucis-o.

Jim Solomons, purtator de cuvant al politiei locale, spune insa ca, potrivit primelor informatii, dresoarea a alunecat pur si simplu in bazin, unde a fost atacata si ucisa de balena, cu putin timp inainte de inceperea numarului de dresaj.

Medicii nu au reusit sa o readuca la viata pe dresoare. Dupa incident, delfinariul a fost evacuat si inchis.

Dan Brown, directorul SeaWorld Orlando, precizeaza ca Dawn Brancheau era unul dintre cei mai experimentati dresori. Spectacolele balenei ucigase au fost suspendate.

Dawn Brancheau s-a hotarat sa fie dresoare dupa ce a vizitat delfinariul, la varsta de 9 ani.

Potrivit Orlando Sentinel, Tillikum, sau Tilly, cum era alintata, a mai fost implicata in incidente soldate cu moartea unor oameni.

Orca este acuzata de uciderea unuia dintre dresorii sai, in 1991, in timpul unui spectacol la Sealand of the Pacific in Victoria, Columbia Britanica.

Vanduta catre SeaWorld in 1992, Tilly a fost implicata intr-un al doilea incident, dupa ce autoritatile au descoperit corpul unui barbat dezbracat in bazinul balenei, in iulie 1999.

Autoritatile afirma ca barbatul a patruns fraudulos in parc si, cel mai probabil, a murit de hipotermie, apa avand o temperatura de 12,7 grade Celsius.

Un fost contractor al delfinariului a precizat ca Tillikum era izolata de celelalte balene ucigase, iar dresorii nu aveau voie sa intre in apa, din cauza celor doua incidente.