Mosab Hassan Yousef, in varsta de 32 de ani, este fiul seicului Hassan Yousef, fondatorul miscarii palestiniene Hamas si unul dintre liderii miscarii in Cisiordania. Potrivit ziarului israelian Haaretz, Mosab a fost unul dintre cei mai valorosi informatori pentru serviciile secrete interne din Israel, Shin Bet, informatiile oferite de acesta contribuind la arestarea mai multor lideri palestinieni.

Barbatul s-a convertit la crestinism in urma cu 10 ani, iar la ora actuala locuieste in California, dupa ce a fugit din Cisiordania in 2007 si si-a anuntat convertirea. Mosab si-a castigat supranumele de "Printul Verde", o aluzie la culoarea steagului miscarii islamiste si la pozitia sa ca fiu al liderului Hamas.

In timpul celei de-a doua intifada, inceputa in septembrie 2000, informatiile firnizate de Mosab au contribuit la arestarea mai multor lideri palestinieni responsabili de organizarea de atentate cu bomba. Printre acestia se numara si Ibrahim Hamod, comandant Hamas in Cisiordania, Marwan Barghout, fondatorul aripii armate a miscarii Fatah si Abdullah Barghouti, realizator de bombe artizanale. De asemenea, Mosab este raspunzator si pentru dejucarea planului israelian de a-l asasina pe tatal sau.

In 1996, Mosab a fost retinut de agentii Shin Bet in 1996, care urmareau sa il convinga sa le furnizeze informatii din stratul superior al Hamas. Dupa mai multe eforturi, serviciile secrete au reusit sa il convinga pe fiul seicului Hassan Yousef si l-au eliberat in 1997. Potrivit unui fost agent, Mosab a fost de acord cu propunerea serviciilor secrete pentu ca dorea sa salveze vieti.

Mosab Hassan Yousef isi va publica memoriile intr-o carte intitulata "Fiul Hamas" ("Son of Hamas"). Lansarea va avea loc saptamana viitoare in SUA. Mosab spera ca prin aceasta carte va transmite un mesaj de pace catre israelieni. Cu toate acestea, el se declara sceptic cu privire la incheierea unui acord de pace intre cele doua parti in viitorul apropiat.