Politia din Dubai a anuntat, miercuri, ca a identificat inca 15 persoane, detinatoare de pasapoarte occidentale, despre care sustine ca ar fi fost implicate in asasinarea, intr-un hotel de lux din Emirate, a unui important lider al miscarii Hamas, transmite AFP. Numarul persoanelor implicate in asasinarea lui Mahmoud al-Mabhouh a ajuns astfel la 26.

Potrivit informatiilor, intre cele 15 persoane se numara sase detinatori de pasapoarte britanice, trei irlandezi, trei australieni si trei francezi.

Numarul persoanelor implicate in asasinarea lui al-Mabhouh a ajuns astfel la 26.

Saptamana trecuta, seful politiei din Dubai, generalul Dhahi Khalfan Tamim, a declarat ca este 99% convins ca serviciul israelian de informatii Mossad s-a aflat in spatele asasinarii lui Mahmoud al-Mabhouh. Potrivit presei din Israel toate operatiunile de acest gen realizate de Mossad trebuie sa primeasca aprobarea finala de la premierul israelian.

Seful politiei din Dubai a declarat atunci ca o "echipa a mortii" formata din 11 persoane, care detineau pasapoarte europene, s-a aflat in spatele asasinarii liderului Hamas. Joi seara, Interpolul a anuntat ca a pus cei 11 suspecti pe lista "celor mai cautate persoane".

Tamim a afirmat, de asemenea, ca seful Mossad, Meir Dagan, va trebui arestat daca se dovedeste ca serviciul sau a fost in spatele asasinatului lui al-Mabhouh.

Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a respins, luni, acuzatiile potrivit carora Israelul ar fi implicat in asasinarea liderului Hamas, sustinand ca intregul scandal seamana mai degraba cu scenariul unui film "James Bond".