Un grup de lideri din sectorul tehnologic s-a alaturat Deprtamentului de Stat american intr-o vizita in Rusia, cu scopul de a discuta cum ar putea fi folosite tehnologiile de comunicare si platformele de socializare pentru a intari relatiile dintre SUA si Rusia.

Printre persoanele care fac parte din delegatie se numara executivul de la eBay, John Donahoe, unul dintre fondatorii Twitter, Jack Dorsey, presedintele Mozilla Foundation, Mitchell Baker, si actorul si pasionatul de microblogging, Ashton Kutcher.

Printre subiectele de discutie se mai numara metodele de a spori initiativele antreprenoriale, cum trebuie utilizat internetul pentru combaterea traficului de persoane, pentru invatamantul la distanta si pentru schimburile culturale, scrie TechCrunch.

Una dintre responsabilitatile lui Asthon Kutcher este posteze pe Twitter informatii in timpul vizitei. Actorul, impreuna cu sotia sa, Demi Moore, au infiintat Demi and Ashton Foundation, care militeaza impotriva traficului de persoane.

Delegatia americana se va intalni cu ministrii Comunicatiilor, Sanatatii si Educatiei, cu consilierii presedintelui Medvedev, cu lideri rusi din domeniul comunicatiilor si cu ONG-uri.