Cinci persoane au murit, iar alte peste 70 sunt date disparute, dupa ce o alunecare de pamant s-a produs, marti, pe o plantatie de ceai din Indonezia, relateaza AFP care citeaza un oficial local.

Alunecarea de teren a avut loc in jurul orei locale 08.00, dupa ce precipitatiile abundente din ultimele zile au antrenat mai multe avalanse de pietre si de noroi, in districtul Bandung, la sud de capitala Jakarta.

"Cinci oameni au fost gasiti morti si 72 sunt dati disparuti", a precizat Ahmad Kustiadi, reprezentant al ministerului Sanatatii in regiune, pentru postul de radio ElShinta.

"A plouat torential inca de ieri (n.r. - luni) si probabil din aceasta cauza s-a surpat pamantul. Potrivit estimarilor, zona afectata se intinde pe o suprafata cat doua terenuri de fotbal. Fabrica de procesare a ceaiului si alte 50 de case au fost inghitite de alunecarea de pamant", a relatat Priyadi Kardono, purtatorul de cuvant al Agentiei indoneziene pentru gestionarea dezastrelor.

Operatiunile de salvare sunt ingreuntate din cauza drumurilor impracticabile, a adaugat oficialul.

In Indonezia alunecarile de teren sunt frecvente, fiind provocate de inundatiile si de ploile tropicale ce disloca foarte usor dealurile despadurite.

In octombrie 2008, 25 de mineri au fost ucisi intr-o alunecare de pamant pe insula Sulawesi. In iule 2007, peste 130 de persoane au murit in inundatiile si alunecarile de teren din aceeasi zona.