Fostul vicepresedinte al Statelor Unite, Dick Cheney, in varsta de 69 de ani, a fost spitalizat din cauza unor dureri la piept - a anuntat purtatorul sau de cuvant, citat de France Presse. El se afla internat la Spitalul Universitar George Washington, unde este supus unor investigatii.

CNN transmite ca medicii banuiesc ca ar putea fi vorba de un atac de cord, mai ales ca Dick Cheney a avut in trecut patru atacuri cardiace. Fostul vicepresedinte american are implantate chirurgical un stimulator cardiac si un defibrilator.

Dick Cheney a fost unul dintre sustinatorii administratiei lui George W. Bush. El are programata pentru vineri o intalnire cu George W. Bush si cu alti membrii ai administratiei sale, pentru prima data de la incetarea mandatului.

Cheney este unul dintre cei mai duri critici ai actualului presedinte Barack Obama, pe care l-a acuzat ca a slabit forta de reactie a Statelor Unite in fata unor eventuale atentate teroriste si ca a tras prea mult de timp pana s-a decis sa trimita inca 30.000 de soldati in Afganistan.