O puternica furtuna a lovit sambata insula portugheza Madeira, ducand la inundatii si alunecari de teren care au distrus masini, case si poduri, ingropand mai multe locuinte sub tone de noroi. Oficialii au confirmat pana acum 42 de decese in urma acestui dezastru natural si se tem ca numarul victimelor va creste, scrie Reuters. Autoritatile afirma ca in jur de 120 de persoane au fost ranite, cel putin 240 si-au pierdut locuintele, iar numarul celor disparuti nu poate fi estimat

Exista temeri ca mai multe cadavre au fost purtate de viituri pana in apele ocanului, iar autoritatile au adus scafandri pentru a-i cauta pe cei inecati. Primarul orasului Funchal, capitala insulei Madeira, a declarat ca mai multe zone ale orasului aflate la altitudini mai ridicate au fost grav afectate, comparand dezastrul cu scene din "Infernul" lui Dante.

Este cea mai tragica pierdere de vieti omenesti in Portugalia din ultimii 9 ani, dupa ce in 2001 un pod de pe raul Douro s-a prabusit, ucigand 59 de persoane.