Spania va plati cinci milioane de dolari pentru eliberarea a trei ostatici spanioli, rapiti in urma cu trei luni, in Mauritania, de aripa magrebiana a retelei teroriste Al-Qaida, potrivit unor surse citate de cotidianul El Mundo, transmite AFP.

Un purtator de cuvant din cadrul Ministerului spaniol de Externe a declarat ca, "oficial, nu detine nicio noua informatie" cu privire la soarta celor trei spanioli, rapiti la 29 noiembrie anul trecut.

"Spania va plati cinci milioane de dolari teroristilor Al-Qaida din Maghrebul islamic (AQMI) prin intermediul unui lider tuareg", sustine El Mundo, fara a preciza sursele.

Publicatia spaniola noteaza, in editia de duminica, ca un acord in acest sens a fost incheiat la sfarsitul lunii ianuarie intre Madrid si gruparea terorista, cu ajutorul autoritatilor din Mali. Suma destinata rascumpararii celor trei a fost "confirmata" pentru ziar de un membru al Guvernului, adauga El Mundo.

El Mundo a publicat un interviu cu presedintele statului Mali, Amadou Toumani Toure, care s-a declarat "increzator ca in urmatoarele zile vor veni vesti bune" in legatura cu cei sase ostatici europeni detinuti de celula magrebiana a Al-Qaida. Este vorba de un francez, rapit in Mali in luna noimebrie, cei trei spanioli si un cuplu de italieni ce au fost rapiti in decembrie, tot in Mauritania.