Barbatul condamnat pentru atentatul de la Lockerbie traieste alaturi de familia sa intr-o vila de lux din Libia, la sase luni dupa ce a fost eliberat din inchisoare pe motiv ca mai are doar trei luni de trait, relateaza The Telegraph, in editia electronica.

Abdelbaset Ali Mohmed al-Megrahi, care sufera de cancer terminal de prostata, nu mai primeste ingrijiri medicale, dupa ce a finalizat tratamentul de chimioterapie care i-a fost administrat cand a revenit in tara natala, in august.

Profesorul Karol Sikora, doctorul londonez care l-a examinat pe Megrahi si a stabilit ca acesta ar urma sa moara in decembrie 2009, admite faptul ca situatia actuala este "dificila" pentru familiile celor 270 de victime ale atentatului.

In decembrie 1988, cursa Pan Am 103 a explodat in aer, deasupra localitatii scotiene Lockerbie, ucigand 243 de pasageri, 16 membri ai echipajului si 11 oameni care se aflau la sol.

The Sunday Telegraph a dezvaluit, in septembrie, ca guvernul libian a platit pentru dovezile medicale care l-au ajutat pe Megrahi, in varsta de 57 de ani, sa fie eliberat.

Speranta de viata a lui Megrahi era esentiala deoarece, potrivit legilor scotiene, un prizonier poate fi eliberat pe motive umanitare daca mai are de trait maximum trei luni.