Seful politiei din Dubai, generalul Dhahi Khalfan Tamim, a declarat ca are dovezi care il incrimineaza pe directorul Mossadului in asasinarea liderului Hamas. "Printre noile dovezi pe care le detine politia din Dubai - care incrimineaza serviciul secret israelian, Mossadul, si care confirma implicarea acestuia in crima - exista inregistrari ale unor convorbiri telefonice intre vinovati", a declarat generalul Dhahi Khalfan, citat de AFP.

Mahmud al-Mabhuh, unul dintre fondatorii aripii militare a Hamas, a fost gasit mort in camera sa dintr-un hotel de lux din Dubai, pe 20 ianuarie. "Politia din Dubai detine si informatii solide ca o parte dintre autorii asasinatului si-au cumparat biletele de avion din alte tari, folosind carduri de credit ale unei singure persoane", identificate de autoritati, a adaugat acesta. "Prin urmare, autorii au folosit aceleasi pasapoarte, in mai multe tari", a precizat Khalfan, subliniind ca "Mossadul este 99% implicat" in asasinarea lui Mabhuh.

De cealalta parte, un oficial din Israel a declarat pentru AFP ca "politia din Dubai nu a furnizat nicio dovada". "Politia nu a explicat circumstantele mortii si nici macar o dovada care sa arate ca a fost asasinat", a declarat acesta.

Seful politiei din Dubai a cerut vineri arestarea directorului Mossad, daca se dovedeste ca agentia israeliana de spionaj s-a aflat in spatele uciderii liderului Hamas. Generalul Dahi Khalfan a declarat ca Interpolul ar trebui sa emita "o notificare cod rosu" pentru a aproba arestarea lui Meir Dagan.

Anchetatorii afirma ca cei 11 asasini au folosit mai multe pasapoarte europene - dintre care 6 britanice - false. Guvernul britanic a precizat ca a nu a detinut nicio informatie referitoare la utilizarea pasapoartelor false in acest incident, desi ministrul de Externe "din umbra", William Hague, a declarat ca "este foarte posibil" ca guvernul sa fi fost informat in prealabil. Mai multe ziare din insula au speculat ca serviciul britanic de informatii MI6 a fost pus in garda de Israel, inainte de uciderea liderului Hamas.

Imagini din hotelul unde a fost asasinat liderul Hamas