Seful politiei din Dubai a cerut vineri arestarea directorului Mossad, daca se dovedeste ca agentia israeliana de spionaj s-a aflat in spatele uciderii liderului Hamas, anunta BBC News.

Generalul Dahi Khalfan a declarat ca Interpolul ar trebui sa emita "o notificare cod rosu" pentru a aproba arestarea lui Meir Dagan.

Tel Avivul a preferat sa nu comenteze prea mult afirmatia, precizand ca seful politiei din Dubai nu a prezentat nicio proba care sa incrimeze serviciile secrete israliene.

Mahmoud al-Mabhouh, unul dintre fondatorii aripii militare a miscarii Hamas, a fost gasit mort intr-un hotel din Dubai, in data de 20 ianuarie.

Anchetatorii afirma ca cei 11 asasini au folosit mai multe pasapoarte europene - dintre care 6 britanice - false.

Guvernul britanic a precizat ca a nu a detinut nicio informatie referitoare la utilizarea pasapoartelor false in acest incident, desi ministrul de externe "din umbra", William Hague, a declarat ca "este foarte posibil" ca guvernul sa fi fost informat in prealabil. Mai multe ziare din insula au speculat ca serviciul britanic de informatii MI6 a fost pus in garda de Israel, inainte de uciderea liderului Hamas.

Gen. Khalfan a afirmat ca este sigur in proportie de 99% ca Israelul a fost implicat in asasinat.

Intr-un interviu televizat acordat joi, el afirma: "Daca se dovedeste ca Mossadul s-a aflat in spatele crimei, ceea ce este foarte probabil, Interpolul ar trebui sa emita o notificare cod rosu pentru seful Mossad, deoarece acesta ar fi un criminal".

Interpolul a emis mandate de arestare pentru cei 11 suspecti, desi a admis ca identitatea adevarata a acestora este incerta. Notificarea cod rosu este emisa pentru arestarea persoanelor cautate in vederea extradarii lor.

Un oficial isralian a declarat, sub protectia anonimatului, ca amenintarea emiterii unei notificari cod rosu este absurda.

"Acuzatiile sunt lipsite de orice fundament", a precizat el.