Autoritatile din Republica Moldova se arata foarte interesate de veniturile familiei fostului presedinte al statului, Vladimir Voronin. Centrul pentru lupta impotriva infractiunilor economice si coruptiei intentioneaza sa clarifice din ce mijloace isi permite fiul liderului comunist, Oleg Voronin, sa cheltuiasca in medie 500.000 de dolari lunar, scrie Kommersant.

Noile autoritati au desecretizat corespondenta lui Vladimir Voronin cu fostul premier Vasili Tarlev, unde acesta din urma indica presedintelui firmele comerciale care pot oferi sponsorizare.

Valul de dezvaluiri nu va imbunatati imaginea Partidului comunist, care spera sa revina la putere, scrie Kommersant. Potrivit publicatiei, Oleg Voronin, a carui avere a depasit 1 miliard de dolari, suma astronomica pentru Moldova, a fost chemat la Centrul de lupta impotriva coruptiei. El nu s-a prezentat insa pentru ca, asa cum a explicat telefonic, „se afla in afara granitelor tarii”, dar a promis ca „se va prezenta pentru declaratii imediat dupa revenirea in Moldova”.

La inceputul lunii mai 2009, ziarul Timpul a publicat un raport privind operatiunile bancare efectuate de Voronin junior cu cardurile sale de credit.

Confom documentelor, intre 22 ianuarie 2008 si 29 mai 2009, Oleg Voronin a cheltuit peste 8 milioane de dolari. S-a constatat, de asemenea, ca banii au fost folositi pentru achitarea de marfuri si servicii cu precadere in afara granitelor tarii. Prin urmare, autoritatile vor sa afle cu ce fonduri a asigurat Voronin senior aceste cheltuieli.