Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, l-a criticat pe secretarul american de stat Hillary Clinton, spunand ca a raspandit "minciuni" impotriva Republicii Islamice, in timpul turneului efectuat in Golf, informeaza AFP.

"Cei care au transformat Golful Persic intr-un depozit de arme pentru a stoarce de bani tarile din regiune au pus acum un oficial sa mearga in Golf si sa raspandeasca minciuni impotriva Iranului", a declarat Khamenei, facand referire la turneul efectuat de Hillary Clinton.

Atacul lansat de ghidul suprem iranian vine la doua zile dupa ce secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a declarat ca noile sanctiuni ale Natiunilor Unite impotriva Iranului vor viza societatile controlate de Gardienii Revolutiei, temuta armata ideologica a regimului de la Teheran, care atrage republica islamista inspre o "dictatura militara".

Intr-un discurs sustinut la Qatar, inainte de a zbura spre Ryad, Clinton a negat faptul ca Statele Unite intentioneaza sa atace Iranul si a afirmat ca Washingtonul doreste mai departe continuarea dialogului cu Tehranul, dar nu poate astepta cu nepasare in timp ce Iranul isi continua programul nuclear susceptibil de a crea arma atomica.

"Asa intelegem noi lucrurile. Vedem ca guvernul, liderul spiritual suprem, presedintele, parlamentul sunt inlaturati, iar Iranul se indreapta spre o dictatura militara. Aceasta este opinia noastra", a explicat Hillary Clinton.

Intrebata daca Washingtonul planuieste un atac impotriva Iranului, ea a raspuns: "Nu, noi planuim sa cream acea unitate a comunitatii internationale pentru a face presiuni asupra Iranului prin intermediul sanctiunilor adoptate de ONU, care vor fi indreptate cu prioritate spre societatile controlate de Gardienii Revolutiei, despre care noi credem ca se substituie guvernului iranian".