Politia britanica a declansat o ancheta dupa ce un cunoscut prezentator al postului BBC a marturisit, in cadrul unei emisiuni, ca si-a ucis iubitul, bolnav de SIDA, transmite FoxNews. Ray Gosling a declarat ca si-a sufocat iubitul, dupa ce acesta ii ceruse sa-l ajute sa moara deoarece "suferea cumplit" din cauza bolii.

Intr-o emisiune realizata in decembrie trecut si difuzata recent de BBC, Gosling poate fi vazut cum merge printr-un cimitir si declara: "Poate ca acum este timpul sa va impartasesc un secret pe care l-am pastrat o perioada lunga de timp. Am ucis pe cineva odata. Era un tanar, era iubitul meu si avea SIDA", a afirmat ziaristul in cadrul emisiunii "Inside Out".

Gosling a afirmat ca "intr-o dupa-amiaza fierbinte" in spital, doctorii i-au spus ca nu mai pot sa faca nimic pentru pacient. Iubitul sau "avea dureri ingrozitoare, ingrozitoare", asa incat Gosling le-a cerut doctorilor sa-i lase singuri in salon.

"Am luat perna si l-am sufocat pana cand a murit. Doctorul s-a intors si eu am spus: "A murit". Nu s-a mai zis nimic de-atunci", a marturisit ziaristul, adaugand ca si-a pus capul in pamant si a inceput sa planga. Jurnalistul nu a precizat numele victimei, insa a spus ca el si cu iubitul sau facusera un pact ca Gosling "sa-l ajute sa moara" daca va avea dureri mari si nu va putea sa-si mai revina.

BBC a anuntat ca politia il ancheteaza pe Gosling si ca reteaua de televiziune va coopera cu anchetatorii.

Legile britanice pedepsesc cazurile in care cineva ajuta un muribund sa moara. Cei gasiti vinovati risca pana la 14 ani de inchisoare.