Noile sanctiuni ale Natiunilor Unite impotriva Iranului vor viza societatile controlate de Gardienii Revolutiei, temuta armata ideologica a regimului de la Teheran care atrage republica islamista inspre o dictatura militara, a declarat luni secretarul american de Stat, Hillary Clinton, citat de Reuters.

Intr-un discurs sustinut la Qatar, inainte de a zbura spre Ryad, Clinton a negat faptul ca Statele Unite intentioneaza sa atace Iranul si a afirmat ca Washingtonul doreste mai departe continuarea dialogului cu Tehranul, dar nu poate astepta cu nepasare in timp ce Iranul isi continua programul nuclear susceptibil de a crea arma atomica.

Intrebata daca Washingtonul planuieste un atac impotriva Iranului, ea a raspuns: "Nu, noi planuim sa cream acea unitate a comunitatii internationale pentru a face presiuni asupra Iranului prin intermediul sanctiunilor adoptate de ONU, care vor fi indreptate cu prioritate spre societatile controlate de Gardienii Revolutiei, despre care noi credem ca se substituie guvernului iranian".

"Asa intelegem noi lucrurile. Vedem ca guvernul, liderul spiritual suprem, presedintele, parlamentul sunt inlaturati iar Iranul se indreapta spre o dictatura militara. Aceasta este opinia noastra", a explicat Hillary Clinton.