Un barbat in varsta de 22 de ani din Ungaria, ce a declarat politiei ca planuise sa ucida 22 de persoane la intamplare pentru cei "22 de ani rai" pe care i-a trait pana acum, a fost arestat vineri de politia din Budapesta.

Studentul, identificat ca Abel S., facea parte dintr-un club de tir sportiv unde se antrena frecvent, si detinea un pistol de tip Luger Parabellum. El elaborase un plan pentru a comite un masacru intr-un centru comercial din Budapeste sau in campusul universitar unde invata de peste un an si jumatate, a declarat Zsolt Bodnar, directorul departamentului criminalistic din cadrul politiei.

Barbatul a povestit in detaliu planul sau si a declarat ca a simtit dintotdeauna o "atractie foarte puternica" fata de masacrele care s-au produs in scolile din toata lumea, a declarat un purtator de cuvant al politiei, informeaza Washingon Post.

Suspectul a spus ca si-a luat in repetate randuri pistolul cu el la universitatea unde invata si la mall, dar nu si-a pus planul in aplicare.

Politistii au confiscat din casa barbatului un pistol, pentru care acesta detinea licenta, si calculatorul personal, a carui poza de fundal era imaginea unui atac armat in masa la o scoala in 1999, a mai declarat Bodnar.